Bahan-bahan :1 lb kangkung, 3 sudu makan minyak
masak, 1 sudu garam, 2 sudu makan udang kering, 3 sudu
mamakan Thai chile paste atau cili bo, 6 labu bawang
merah atau ganti bawang besar, 4 ulas bawang putih,
2 sudu makan belacan.
masak, 1 sudu garam, 2 sudu makan udang kering, 3 sudu
mamakan Thai chile paste atau cili bo, 6 labu bawang
merah atau ganti bawang besar, 4 ulas bawang putih,
2 sudu makan belacan.
Cara-cara : Tumis bawag putih dan halia + udang kering
campak,+ 4 sudu besar sambal belacan + rejis kicap dan
kicang sotong +masuk kangkong potong bersama bawang
besar potong dan carrot slice nipis dan 4 cili padi +aji dan
gula tanpa garam, tutup kejap kuali dan angkat untuk
dihidang.
campak,+ 4 sudu besar sambal belacan + rejis kicap dan
kicang sotong +masuk kangkong potong bersama bawang
besar potong dan carrot slice nipis dan 4 cili padi +aji dan
gula tanpa garam, tutup kejap kuali dan angkat untuk
dihidang.
No comments:
Post a Comment